Press - Reviews
29th May 2008
Zoom Code review, Imperiumi

Thanatoschizo
Zoom Code
CD, My Kingdom Music, 2008


Liekö death metal taas tätä nykyä jonkinlainen trendi, kun genrekuvausta löytyy mitä oudoimpien bändien yhteydestä, vaikkei itse musiikilla olisi käytännössä mitään tekemistä kuolonmetallin kanssa? Portugalilainen Thanatoschizo ei anna tähän vastausta, vaikka progressiivisen death metalin hunnun onkin saanut saatekirjeen myötä kannettavakseen.

Zoom Codea voisi kyllä luonnehtia samaisen kirjeen mukaisesti jonkinlaiseksi avantgardeksi ja maailmanmusiikin yhdistelmäksi, vaikka juuret tiukasti metallissa olisivatkin. Yhdistelmä nimittäin tuo mieleen enemmänkin naislaulajien dominoivat kevyen luokan metallibändit, kuten vaikkapa Lacuna Coilin, kuin death metalin - sen verran kevyehköstä, jopa popahtavasta kamasta on kaikkiaan kyse.

Levynä ZC on yhtä aikaa sekä raskaasti soiva, että pirteän popahtava - omalla tavallaan genrerajoja rikkova metallilevytys, joka riuhtoo yhtä lailla niin metallin, raskaamman rokin kuin myös radiosoittomusiikin puolella. Hybridihenkisyydestään huolimatta paketti on helposti lähestyttävä teos, joka puhuttelee toisaalta kauniilla naislaulullaan kuin myös kesäisellä groovailullaan. Niin sanottua hyvän mielen musiikkia, siis.

On pakko tunnustaa olevansa tämän genrekunnan tunnetuimpien nimien kuuntelijakunnan ulkopuolella, joten selkeämmän name-droppailun jätän asiantuntevampien käsiin. On silti helppoa kuvitella tämänlaisen fiilistelyn soivan vaikkapa nyky-Amorphista fanittavien soittimissa, vaikka naislaulu omanlaistaan väriä mukaan tuokin. Toteutus on sen verran hyvää ja helposti lähestyttävää, soundeja ja monivivahteista uros- ja naaraslaulua myöden, ettei Thanatoschizoa voi ainakaan yrittämisen puutteesta syyllistää - tai edes onnistumisen. Vaikka allekirjoittanutta platta ei varsinaisesti puhuttele, hyvin tehdyn työn tunnistaa yhtä kaikki. [7/10]

Serpent
5 CDs + 1 EP + T-shirt
€50.00 / $65.00
Size:
Qty: