Press - Reviews
09th August 2011
Origami review, Izvan Svake Kontrole Webzine

ThanatoSchizO
Origami
CD, Major Label Industries, 2011

ThanatoSchizo je portugalski bend o kojem nisam čuo ni vidio ništa sve dok mi nije stigao paketić sa njihovim albumom koji su poslali predstavnici izdavačke kuće Major Label Industries. Onda sam se zainteresirao da pronađem više podataka o bendu i iako je stranica benda poprilično ispunjena svim i svačim, na njoj suštinski nema ništa posebno. No, prije nego što sam stavio album na preslušavanje, pročitao sam recenzije nekih prijašnjih albuma na par stranica i dosta novinara je bend ocijenilo kao ”horror metal Black Sabbath sa ženskim vokalima”, što je za mene neuobičajena i zanimljiva referenca.

No prije nego što poletiti i nabavite Origami, zaustavite se odmah jer ću sada napisati ono što su pošteno naveli i članovi benda na bookletu albuma Origami – OVO NIJE METAL ALBUM.

Ovo čak nije ni rock’n'roll album, ovo je semi-akustični world music / pop album sa rock influencama, a jedini razlog zbog kojih album dobija spominjanje ovdje je što se na albumu nalaze akustične verzije pjesama benda koji se nekad nazivao metal bendom. Ovo je totalno drugi žanr. I da, spominjem album ovdje jer je politika ISK da recenzira svako izdanje koje nam doleti u ruke.

Da je ovaj CD nešto zaista zanimljivo i melodično, izdanje prijateljski nastrojeno i prema najkomercijalnijim radijskim stanicama – upravo je ovo najbolja recenzija albuma, svedena u samo jednu rečenicu.

ISK koliko god otvoren bio po pitanju rock’n'rolla u njegovim različitim oblicima ipak nije portal pop muzike. A ovo je upravo to. Poslušajte ako vas baš interesuje.

Sharan

5 CDs + 1 EP
€45.00 / $58.50
Qty: